Bezwaar maken tegen het UWV

Sociale zekerheid in Nederland

In Nederland heeft iedereen sociale zekerheid. Zo heeft je werkgever bijvoorbeeld de verplichting om je nog twee jaar door te betalen zodra je ziek wordt. Toch zijn er hierbij uitzonderingen, bijvoorbeeld als je tijdelijk contract afgelopen is. Gelukkig is er ook dan nog een vangnet, je maakt dan namelijk nog kans op ziekengeld zolang je een werknemer bent en als je arbeidsongeschikt bent verklaard. Over het begrip arbeidsongeschikt ontstaan af en toe conflicten bij het UWV. Eerst komt er een verzekeringskundig onderzoek naar arbeidsongeschiktheid. Hierna een arbeidskundig onderzoek en daarna weer een schatting van arbeidsongeschiktheid. Als jij het niet eens bent met de conclusie kan je een UWV bezwaar maken.

WIA en IVA uitkeringen

Als je al twee jaar ziek bent en 65% of minder van je vorige loont verdient kom je in aanmerking voor een WIA uitkering. Als de kans op herstel klein is krijg je een IVA. De aanvraag hiervoor gebeurd meestal maximaal nadat je één jaar en 9 maanden ziek bent geweest. Als er al eerder duidelijk is dat je waarschijnlijk niet meer zal kunnen werken kan de IVA vervroegd aangevraagd worden. Dit kan bij een ongeluk bijvoorbeeld het geval zijn.

Sociale voorzieningen

Als je niet meer in aanmerking komt voor sociale verzekeringen dan blijven de sociale voorzieningen over. Deze voorzieningen bestaan vooral uit periodieke uitkeringen. Een belangrijke sociale voorziening is bijvoorbeeld de bijstandsuitkering. Ook de Wajong is een sociale voorziening die geregeld moet worden door het UWV. Als je een geschil hebt met het UWV kan je een UWV bezwaar maken. Hiervoor kan je het beste een professionele advocaat inschakelen. De advocaat zal je juridisch goed kunnen bijstaan waardoor je meer kans maakt om de zaak te winnen. Zo maak je toch nog kans op de uitkering waar je recht op hebt.

Een goede advocaat bij geschillen met het UWV

Een erg goede advocaat die je kan helpen bij geschillen met het UWV is advocaat van Wegen. Deze advocaat heeft al veel ervaring met dit soort zaken. Van Wegen is een arbeidsrechtadvocaat. Deze advocaat is helemaal gespecialiseerd in dit soort processen. De kans dat alles toch nog goed afloopt is zo ontzettend groot. Jij hoeft je nog maar weinig zorgen te maken over het juridische proces zodra je deze advocaat inschakelt. Deze advocaat weet alles over verschillende wetten omtrent verschillende uitkeringen zoals WIA en IVA. Voor elk geschil met het UWV kan je hier terecht.

Het belangrijkste bij het kiezen van een advocaat voor het maken van UWV bezwaar is dat je goed kan opschieten met de advocaat. Zo kan jij je verhaal hier goed kwijt en weet je zeker dat deze zijn best doet om alles goed af te sluiten voor jou. Advocaat van Wegen is een betrouwbare advocaat die pas echt tevreden is als jij ook tevreden bent met hoe de zaak wordt afgesloten. Met deze advocaat kan je er zeker van zijn dat er alles aan wordt gedaan zodat jij de uitkering krijgt waar je recht op hebt.