Vergaderlocatie

Op kantoor vergaderen is ook niet altijd alles! Er zijn wel een paar redenen te verzinnen waarom je juist niet op kantoor zou willen vergaderen, maar op locatie elders.

Extern vergaderen

Ergens anders vergaderen kan bijvoorbeeld heel inspirerend zijn; vooral als er teambuildingsactiviteiten aan gekoppeld worden! Je hebt ook het voordeel dat je niet minder of niet gestoord wordt als je buiten de organisatie vergadert. De mensen die deelnemen aan de vergadering zullen ook een actievere houding aannemen als je gaat vergaderen op een externe vergaderlocatie; dit omdat je door extern te vergaderen de deelnemers meegeeft dat de te bespreken punten serieus worden genomen en prioriteit hebben. Hierdoor verlaag je ook gelijk het afmeldingspercentage. Onthoudt wel dat de kosten hoger liggen als je extern gaat vergaderen. Alles bij elkaar gezien maakt het belangrijk dat je de juiste locatie kiest om deze vergadering te organiseren.

Tips voor het kiezen van een geschikte vergaderlocatie

Het is niet even gemakkelijk om een geschikte vergaderlocatie in Breda te regelen. Dezer dagen zijn er steeds meer plekken die zich aanbieden als vergaderlocatie. Bossen, zoals bij Wolfslaar, hotels en boten stijgen in populariteit als vergaderplek. Uiteraard is lang niet altijd elke plek even geschikt hiervoor. Hieronder een aantal tips voor het kiezen van een geschikte vergaderlocatie.

• Maak samen met de opdrachtgever van de vergadering een lijst met verwachtingen en wensen
• Maak een begroting waar aan vastgehouden kan worden voordat je gaat kijken voor een vergaderlocatie
• De juiste ambiance is belangrijk!
• Zorg dat je een locatie kiest die goed bereikbaar is
• Zorg dat de vergaderlocatie beschikt over voldoende faciliteiten. Denk hierbij aan:
– Toiletten
– Ventilatie
– (Voldoende) Verlichting
– Geluid
– Grootte van de vergaderruimte
– Flexibiliteit van de ruimte
– Wifi/Internettoegang
– Whiteboards/flipovers
– Microfoon(s)
– Projectieschermen en/of televisies
• Bekijk welke cateringmogelijkheden er aanwezig zijn
• Zet alle gemaakte afspraken zwart op wit
• Zorg dat je de regels kent

Mocht je naar een vergader locatie ook op zoek zijn naar een event space amsterdam? Neem dan een kijkje bij Wicked Grounds met unieke locaties.